Banan och valnötsmuffins
Portioner 10 muffins
Ingredienser
- 3 bananer mogna
- 75 g smör smält
- 1 ägg
- 5 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl socker
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 dl valnötter hackat grovt
Topping
- 1 dl brunt socker
- 1/2 dl vetemjöl
- 30 g smör kallt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Ställ ut ca 10-15 muffinsformar eller om du använder en muffinsplåt kan du smöra den.
- Mosa bananerna i en stor skål och tillsätt smält smör, ägg och socker och blanda väl.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål. Rör sedan ner mjölblandingen i den stora skålen och rör om tills det blir en fin muffinssmet. Häll i de hackade valnötterna.
- Blanda det bruna sockret och mjölet för toppingen i en annan skål. Nyp det kalla smöret och blanda tills det blir som en smuldeg.
- Fyll muffinsformarna med smet en cm innan kanten. Strö över smulblandningen på varje muffins.
- Baka muffinsen i 30 minuter. Testa med en tandpetare om de är klara. Är det smetigt fortfarande kan du låta dom bakas lite till.