Banan och valnötsmuffins

Kategori Efterrätt
Förberedelser 10 minutes
Tillagningstid 30 minutes
Total Tid 40 minutes
Portioner 10 muffins

Ingredienser

  • 3 bananer mogna
  • 75 g smör smält
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl valnötter hackat grovt

Topping

  • 1 dl brunt socker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 30 g smör kallt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader. Ställ ut ca 10-15 muffinsformar eller om du använder en muffinsplåt kan du smöra den.
  • Mosa bananerna i en stor skål och tillsätt smält smör, ägg och socker och blanda väl.
  • Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål. Rör sedan ner mjölblandingen i den stora skålen och rör om tills det blir en fin muffinssmet. Häll i de hackade valnötterna.
  • Blanda det bruna sockret och mjölet för toppingen i en annan skål. Nyp det kalla smöret och blanda tills det blir som en smuldeg.
  • Fyll muffinsformarna med smet en cm innan kanten. Strö över smulblandningen på varje muffins.
  • Baka muffinsen i 30 minuter. Testa med en tandpetare om de är klara. Är det smetigt fortfarande kan du låta dom bakas lite till.