Denna värmade chili passar perfekt för de kalla höstkvällarna.

Chili på sötpotatis och svarta bönor

Kategori Middag
Kök Mexikanskt
Förberedelser 5 minutes
Tillagningstid 15 minutes
Total Tid 20 minutes
Portioner 4

Ingredienser

  • 1 tsk olja
  • 2 sötpotatisar
  • 1 lök gul
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 burkar svarta bönor
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 2 burkar krossade tomater

Gör så här

  • Dela potatisen och löken i stora bitar. Lägg i en stor kastrull på medelhögvärme och stek i ca 5 minuter.
  • Blanda i pressad vitlök, kummin, oregano, paprikapulver, cayennepeppar och stek i ytterliggare nån minut.
  • Blanda krossade tomater, svarta bönor, vatten och buljongen och låt sedan koka i ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.