Älskade kinamat! Stekt ris är mycket lättare att göra hemma än man tror. Skippa den superoljiga kinamaten man beställer hem och gör din egna version. Enkelt och minst lika gott!

Stekt ris med tofu

Kategori Middag
Kök Asiatiskt
Portioner 4

Ingredienser

  • 4 dl ris okokt
  • 1 lök hackad
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 burk majs
  • 1 dl gröna ärtor
  • 1 dl morot hackad
  • 1 tsk soja
  • 1 ägg
  • 400 g tofu
  • ströbröd
  • majsmjöl
  • solrosolja
  • sesamolja (valfritt)

Gör så här

  • Börja med att koka riset. Riset ska bli halvkokt.
  • Blanda ströbröd och majsmjöl lika delar på en tallrik.
  • Dela tofun i små kuber och rulla den i mjölblandingen. Tofun ska bli helt täckt.
  • Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek tofun tills den blir gyllenbrun och knaprig. Sätt åt sidan.
  • Hetta upp olja i en annan stor stekpanna på hög värme. Stek lök, morötter och ärterna tills löken fått lite färg.
  • Blanda in riset, majsen och pressa vitlöken. Tillsätt soja och sesamolja.
  • Knäck in ägget och rör om.
  • Sänk värmen och platta till hela risblandningen över stekpannan. Sätt på ett lock och låt det steka i några minuter. Rör sedan om, platta till igen och låt steka några minuter till.
  • Servera riset i en skål och lägg på tofukuberna! Skvätt över lite soja för extra smak.