Detta glutenfria bröd är superenkelt att göra hemma och supergott! Baserad på havregryn, så den är både nyttig och mättande.

havregrynslimpa
Skriv ut Pin
5 from 1 vote

Havregrynslimpa

KeywordGlutenfritt, Mjölkfri
Portioner 1 limpa

Ingredienser

  • 5 dl havregrynsmjöl
  • 2 dl växtbaserad mjölk
  • 1/2 dl honung
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda havregrynen i en matberedare i ungefär 2 minuter tills grynen blir till mjöl.
  • Mixa in bakpulvret i mjölet.
  • Blanda ägg, honung, mjölk och salt i en skål. Rör ner de mjölet i skålen.
  • Låt blandningen svälla i ca 5 minuter.
  • Häll blandningen i en brödform och baka i ugnen ca 30 minuter.
  • Låt svalna ordentligt innan servering. Brödet smulas lätt om det är för varmt.

Noteringar

Ersättning:
Växtbaserad mjölk – Funkar med alla typer av växtbaserad mjölk men även vatten funkar bra.
Honung – kan bytas ut mot lönnsirap eller vanlig sirap