Detta glutenfria bröd är superenkelt att göra hemma och supergott! Baserad på havregryn, så den är både nyttig och mättande.
Havregrynslimpa
Portioner 1 limpa
Ingredienser
- 5 dl havregrynsmjöl
- 2 dl växtbaserad mjölk
- 1/2 dl honung
- 2 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda havregrynen i en matberedare i ungefär 2 minuter tills grynen blir till mjöl.
- Mixa in bakpulvret i mjölet.
- Blanda ägg, honung, mjölk och salt i en skål. Rör ner de mjölet i skålen.
- Låt blandningen svälla i ca 5 minuter.
- Häll blandningen i en brödform och baka i ugnen ca 30 minuter.
- Låt svalna ordentligt innan servering. Brödet smulas lätt om det är för varmt.
Noteringar
Ersättning:
Växtbaserad mjölk – Funkar med alla typer av växtbaserad mjölk men även vatten funkar bra.
Honung – kan bytas ut mot lönnsirap eller vanlig sirap
Super gott! Jag undrar om du möjligtvis har räknat ut innehållet i limpan? Det är främst kcal/100gram som jag personligen är utefter.
(Jag glömde fylla i rating i förra kommentaren)