Krämig svamprisotto med sparris
Portioner 4 personer
Ingredienser
- 2 dl ris
- 1 lök
- 4 klyftor vitlök
- 500 g sparris
- 6 medelstora skogschampinjoner
- 2 dl färsk spenat
- 1 dl vitt vin
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljong
- 1 tsk citronjuice
- 2 tsk näringsjäst valfritt
- 1/2 tsk timjan
- 1/2 tsk salt
Gör så här
- Koka riset halvklart (ca 10 minuter).
- Under tiden riset kokar kan du steka hackad lök med lite olivolja på medelhög värme i ca 5 minuter.
- Skär sparrisen i ca 1 cm bitar men spara toppen på sparrisen. Rör ner småbitarna med löken och pressa även i vitlöken. Stek i 3 minuter.
- Tillsätt riset, champinjonerna, sparristopparna, timjan, salt, vitt vin, buljong och vatten. Rör ihop, lägg på lock och låt koka i ca 15 minuter på svag värme.
- Tillsätt citronjuice, näringsjäst och spenat. Smaka av med salt och peppar. Rör om och låt värmen från rätten mjuka till spenaten innan den serveras.
Noteringar
Näringsjästen ger en god "ostig" smak till risotton, men kan vara svår att hitta i vanliga mataffärer. Leta på hälsokost!
Hello! När kommer champinjonerna in? 🙂
Tror kanske det är svampbuljong som sätter smaken? Men jag skulle nog slänga i den tillsammans med löken för att ge dem en fin yta! Eller slänga i svampen i sista stund och röra ner, bara för att värma upp dem lite!
Uppdaterat receptet!