Krämig svamprisotto med sparris

Kategori Middag
Kök Italienskt, Vegansk
Förberedelser 10 minutes
Tillagningstid 30 minutes
Total Tid 40 minutes
Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 2 dl ris
  • 1 lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 500 g sparris
  • 6 medelstora skogschampinjoner
  • 2 dl färsk spenat
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 tsk citronjuice
  • 2 tsk näringsjäst valfritt
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

  • Koka riset halvklart (ca 10 minuter).
  • Under tiden riset kokar kan du steka hackad lök med lite olivolja på medelhög värme i ca 5 minuter.
  • Skär sparrisen i ca 1 cm bitar men spara toppen på sparrisen. Rör ner småbitarna med löken och pressa även i vitlöken. Stek i 3 minuter.
  • Tillsätt riset, champinjonerna, sparristopparna, timjan, salt, vitt vin, buljong och vatten. Rör ihop, lägg på lock och låt koka i ca 15 minuter på svag värme.
  • Tillsätt citronjuice, näringsjäst och spenat. Smaka av med salt och peppar. Rör om och låt värmen från rätten mjuka till spenaten innan den serveras.

Noteringar

Näringsjästen ger en god "ostig" smak till risotton, men kan vara svår att hitta i vanliga mataffärer. Leta på hälsokost!