Pasta med Rostad Paprikasås
Portioner 4 pers
Ingredienser
- 3 st Paprikor
- 5 st vitlöksklyftor
- 1 lök
- 1 dl cashewnötter
- 2 dl vatten
- 1/2 buljongtärning
- 2 msk citronjuice
- basilika
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader. Skär paprikorna på mitten och gröp ur kärnorna. Placera på en ugnsplåt och pensla med olivolja. Skär löken i 4 delar och lägg på plåten tillsammans med vitlöksklyftorna.
- När det bakats färdigt lägger du paprikorna i en skål med lock över så de kan svettas. Ca 15 minuter tills de är svala, sedan drar du bort skinnet på dom.
- Blanda alla ingredienser i en mixer tills det blir en slät krämig sås.
- Koka pastan och häll såsen över.
Noteringar
Denna sås håller sig i en vecka i kylskåp.