Rostad Blomkålssallad
Ingredienser
- 1 hel blomkål
- 1 rödlök
- 2 tsk olivolja
- 2 nävar babyspenat
Tahinidressing
- 1/2 dl tahini
- 1/2 dl vatten
- 2 msk citronjuice
- 1/2 tsk spiskummin
- 2 vitlöksklyftor
Kryddiga kikärtor
- 1 burk kikärtor
- 1 msk olivolja
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1 krm cayennepeppar
- 1 krm salt
- 1 krm peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader. Dela blomkålen i bitar och skiva löken. Lägg på en plåt och häll lite olivolja på. Salta och peppra lätt.
- Lägg kikärtorna på en annan plåt och krydda. Rosta blomkålen, löken och kikärtorna i ugnen ca 15 minuter.
- Medan det rostas i ugnen kan du passa på och göra tahinidressingen. Blanda alla ingredienserna i en mixer tills den är slät. Låt stå i kylskåp tills det är dags att servera.
- Blanda färsk spenat, blomkål, lök och kikärtor till en salad. Häll över dressingen.
Noteringar
Du kan byta ut spenaten mot färsk persilja.