Rostad Blomkålssallad

Ingredienser

  • 1 hel blomkål
  • 1 rödlök
  • 2 tsk olivolja
  • 2 nävar babyspenat

Tahinidressing

  • 1/2 dl tahini
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk citronjuice
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 vitlöksklyftor

Kryddiga kikärtor

  • 1 burk kikärtor
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250 grader. Dela blomkålen i bitar och skiva löken. Lägg på en plåt och häll lite olivolja på. Salta och peppra lätt.
  • Lägg kikärtorna på en annan plåt och krydda. Rosta blomkålen, löken och kikärtorna i ugnen ca 15 minuter.
  • Medan det rostas i ugnen kan du passa på och göra tahinidressingen. Blanda alla ingredienserna i en mixer tills den är slät. Låt stå i kylskåp tills det är dags att servera.
  • Blanda färsk spenat, blomkål, lök och kikärtor till en salad. Häll över dressingen.

Noteringar

Du kan byta ut spenaten mot färsk persilja.