Go Back

Pasta med Rostad Paprikasås

Prep Time10 minutes
Cook Time20 minutes
Course: Middag
Cuisine: Vegan
Servings: 4 pers

Ingredients

  • 3 st Paprikor
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 dl vatten
  • 1/2 buljongtärning
  • 2 msk citronjuice
  • basilika

Instructions

  • Sätt ugnen på 220 grader. Skär paprikorna på mitten och gröp ur kärnorna. Placera på en ugnsplåt och pensla med olivolja. Skär löken i 4 delar och lägg på plåten tillsammans med vitlöksklyftorna.
  • När det bakats färdigt lägger du paprikorna i en skål med lock över så de kan svettas. Ca 15 minuter tills de är svala, sedan drar du bort skinnet på dom.
  • Blanda alla ingredienser i en mixer tills det blir en slät krämig sås.
  • Koka pastan och häll såsen över.

Notes

Denna sås håller sig i en vecka i kylskåp.