Blanda smöret och vetemjölet i matberedaren.
För hand - skär smöret i små bitar och nyp ihop mjöl och smör till en smulig massa.
Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i smörad form och nagga med en gaffel. Låt vila i kylen 10-20 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader och grädda pajskalen i mitten av ugnen i 10 minuter.
Medan pajen vilar i kylen och gräddas i ugnen, kan du börja med att laga innehållet till pajen.
Skiva champinjonerna, skiva purjolöken och hacka broccolin.
Hetta olja i en stekpanna på medelhög värme och stek löken. När den börjar få färg och bli mjuk kan du tillsätta broccolin och champinjonerna. Stek i ca 5 minuter.
Pudra över mjölet och blanda. Tillsätt grädden och låt koka ihop i en minut. Ta bort stekpannan från värmen och knäck in ägget. Rör om väl.
Fyll på pajskalet när det är färdiggräddat. Strö över osten och låt gräddas igen i ugnen i ca 15 minuter tills osten börjar få färg.
Notes
Matlagningsgrädden kan bytas ut mot cashewmjölk eller sojamjölk. Tillsätt lite mer mjöl för att få en tjockare konstinens.