Go Back

Svamp och Broccolipaj

Prep Time15 minutes
Cook Time25 minutes
Total Time40 minutes
Course: Middag
Servings: 1 paj

Ingredients

Pajens innehåll

  • 3 champinjoner
  • 1/2 purjolök (kan bytas mot gul lök)
  • 250 g broccoli fryst eller färsk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 dl ost riven

Pajdeg

  • 125 g smör kylskåpskallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten iskallt

Instructions

  • Blanda smöret och vetemjölet i matberedaren. För hand - skär smöret i små bitar och nyp ihop mjöl och smör till en smulig massa.
  • Tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Tryck ut degen i smörad form och nagga med en gaffel. Låt vila i kylen 10-20 minuter.
  • Sätt ugnen på 225 grader och grädda pajskalen i mitten av ugnen i 10 minuter.
  • Medan pajen vilar i kylen och gräddas i ugnen, kan du börja med att laga innehållet till pajen.
  • Skiva champinjonerna, skiva purjolöken och hacka broccolin.
  • Hetta olja i en stekpanna på medelhög värme och stek löken. När den börjar få färg och bli mjuk kan du tillsätta broccolin och champinjonerna. Stek i ca 5 minuter.
  • Pudra över mjölet och blanda. Tillsätt grädden och låt koka ihop i en minut. Ta bort stekpannan från värmen och knäck in ägget. Rör om väl.
  • Fyll på pajskalet när det är färdiggräddat. Strö över osten och låt gräddas igen i ugnen i ca 15 minuter tills osten börjar få färg.

Notes

Matlagningsgrädden kan bytas ut mot cashewmjölk eller sojamjölk. Tillsätt lite mer mjöl för att få en tjockare konstinens.