Bakad Pasta med Aubergine och Ricotta

Kategori Middag
Kök Italienskt
Tillagningstid 20 minutes
Total Tid 20 minutes
Portioner 6 personer

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 aubergine
  • 1 paket pasta rotini, ziti eller penne
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ricotta
  • 2 dl mozarella riven
  • salt

Gör så här

  • Häll lite olivolja i en stekpanna och sätt på medelhög värme. Stek löken och auberginen lätt. Tillsätt pastan, krossade tomater och vatten. Rör om, sätt på lock och låt puttra tills pastan är klar.
  • Sätt ugnen på grillvärme. Rör ner ricottan i stekpannan och överför sedan pastaröran i en ugnsäker form. Strö över mozarella och placera sedan formen i ugnen näst högst upp. Låt grillas tills mozzarellan börjar få färg (ca 3-4 min).