När jag var och handla igår på Ralph’s (vår matvaruaffär) hittade jag sparris på extrapris. Den första tanken som slog mig var att göra en risotto! Jag har ett gott recept på vegansk risotto som blir lika krämig som när du använder grädde och smör i den.

Detta recept har knappt något fett i och är supernyttigt. Det är enkelt att tillaga också, du bara låter det puttra ihop av sig själv!

För att få fram den fylliga smaken används näringsjäst och vitt vin. Näringsjäst är en inaktiv jäst som ser ut som gula små flingor och är packad med protein och vitaminer. Den smakar ost och är superpoppis bland veganerna i Los Angeles.

Jag vet att näringsjäst kan vara svårt att hitta i vanliga mataffärer men på de flesta hälsokost brukar de finnas. Här i LA köper jag den på Vitaminshoppe, men för inte sålänge sen hittade jag det även på Trader Joe’s!

 

näringsjästBragg’s nutrinal yeast är min favorit

 

Vill du testa denna risotto? Receptet hittar du HÄR!