Jag har varit vegetarian de senaste 17 åren och har lärt mig fantastiska recept under dessa år! Jag började min matresa när jag var 14 och bestämde att bli vegetarian. Mina föräldrar kunde inte stoppa mig, men min mamma gav mig ett villkor. Att laga maten själv.

I början blev det massa pasta och snabbnudlar. Jag hade ingen aning om vad man ska äta som vegetarian. Jag visste bara att jag hade en stark avsky för kött. Efter ett tag upptäckte jag att det fanns sojakött och började tillaga vanliga rätten och ersätta med sojakött.

Åren gick och jag experimenterade med recept och tillslut fick jag till det. Jag lärde mig tillaga en grönsaksbaserad kost och laga det mesta från grunden. Ingen mer processad mat!

 

 

 

 

Så vad var anledning att jag startade denna blogg?

Jag började titta på en koreansk tv-serie som heter Let’s Eat. Det handlar om en skild kvinna och hennes matlust. Varje avsnitt visar dom minst en måltid, antingen tillagad hemma eller på resturang och förklaringen till denna mat och varför den är så fantastisk. OM jag blev inspirerad! Även om det var väldigt mycket kött, kyckling och skaldjur bland rätterna dom åt så blev jag helt förtjust i matkulturen.

När jag sett klart på säsong 2, bestämde jag för att starta min egen blogg och samla alla mina fantastiska recept och matupplevelser på ett ställe. Och dela dom med resten av världen. Eller Sverige i alla fall, eftersom bloggen är på Svenska.

Själv bor jag i Los Angeles och här finns det otroligt mycket resturanger att prova på och mat från hela världen. Följ med på min matresa genom vardagen!